ניהול אינוונטר
ניהול אינוונטר
כל חברה וכל עסק מחזיקים מלאי של פריטים המשתנים מחברה לחברה. מלאי זה נקרא אינוונטר וניהול אינוונטר מצריך ידע ומומחיות לצורך ספירת הפריטים, סימונם וקטלוגם. למעשה, מלאי ארגוני נחלק לרוב ל-4 סוגים : מלאי של תוצרת גמורה, מלאי של מוצרים בתהליך עבודה, מלאי של חומרי גלם ומלאי של חומרי אריזה.
אמנם ספירת מלאי היא הכרח שחייבים לבצעו באופן תקופתי אך לרוב מתחמקים ממנו מסיבה אחת : ספירות מלאי תקופתיות באות בדרך כלל על חשבון העבודה השוטפת של העובדים.
לכן כיום בניגוד לעבר, מבצעים ניהול אינוונטר באמצעים טכנולוגיים חדשניים כמו מחשבי כף יד, קוראי בר קוד ועוד. הסיבה לכך היא אחת : כיום אין די בספירות מלאי תקופתיות לצורך אימות המלאי (עקב גניבה, בלאי, אובדן ועוד) וקביעת ערכו.
בנוסף, כיום קיימים סטנדרטים בינלאומיים ותקן בשם ISO-9001 לניהול אינוונטר. עם זאת, כמו בחברת xpay.co.il אין בכך די כי כיום נדרשות פעולות נוספות כמו : ספירת פריטים מוטבעים ולא מוטבעים, סימון פריטים, תיעוד והכנת נתונים, בניית קטלוג, בנייה של רשימת אתרים או מחלקות, עדכונים שוטפים כולל תוספות וגריעות של פריטים ועוד
למעשה, כדי לעמוד בכל הדרישות של ניהול אינוונטר מומלץ להשתמש בשירותים של חברות לספירות מלאי. חברה שכזו יודעת להקים צוותי עבודה הכוללים מומחים ייעודיים בהתאמה אישית לכל עסק. למשל : ספירת מלאי ברשות מקומית שונה בתכלית השנוי ממלאי מסיכות אב"כ בפיקוד העורף.
שכירות שירותיה של חברה שכזו אינו דורש שימוש בניירת או בהקלדות מסיבה אחת : כל התהליך הוא ממוחשב ובסופו ניתן לבצע מגוון פעולות כמו הדפסת דוח"ות, סיכומים, עדכון מלאי הפריטים במערכת ועוד. בנוסף, המערכת הממוחשבת שבה משתמשים בספירות מלאי תקופתיות נושקות לתוכנות ניהול מלאי קיימות כמו חשבשבת.
בניגוד לחברות לספירות מלאי אחרות או לספיר מלאי עצמית, לחברת מרטנס הופמן אין אינטרס והיא מציגה את הנתונים האמיתיים ללא משוא פנים. בניגוד לחברות לספירות מלאי אחרות, לחברה זו נסיון של כ-30 שנה בתחום ספירת המלאי ולקוחותיה המרוצים כוללים שמות מוכרים : פיקוד העורף, בתי הזיקוק בחיפה, הסוכנות היהודית, תנובה ועוד.